Nukkekodissani Havumetsäntiellä asuu tämä eskari-ikäinen Emilia. Hänet on tuunattu EuroMinin lapsinukesta vaihtamalla vain uudet vaatteet. Tämän tytön lempivärit ovat kyllä pinkki ja fuksia, mutta violettikin on ihan ok. Valkoinen käsilaukku on tehty pussinsulkijasta, joka oli verkkomaisessa pussissa.  Sulkijan kahvaosasta on leikattu pala pois, jottei käsilaukun kahvasta tulisi liian pitkä. Laukun päälle on liimattu kukkatarra.

            

Emilian huonessa on kaikki tavarat itsetehtyjä. Pöydän jalkoina on ilotulitysraketin tikkua ja kansi vaneria. Pöydällä on puhelinluettelon karttasivusta tehty kirjoitusalusta. Kynäpurkki on joku pikkukorkki ja värikynät ovat väritettyjä cocktail-tikkuja.Tuoli ei ole paras mahdollinen tulevan koululaisen tuoliksi, mutta iskä on luvannut ostaa uuden. Sitä kyllä pitää odottaa koulun alkuun asti. Harmi. Tämä tuoli on tehty grillitikuista ja istuinosa on punottu langasta. Lattialla oleva kori on punottu pahvisen pohjan päälle paperinarusta. Kukkaruukut ovat hammastahnatuubien korkkeja ja kasvit on leikattu kynttilämanseteissa olleista kukista.  Seinällä oleva taulu on leikattu jostain käsityölehdestä ja kehykset on tehty uunissa kovetettavasta massasta. Emilia odottaa valtavasti kesän alkua. Eskarissa on istutettu monenlaisia siemeniä ruukkuihin ja seurataan niiden kasvua joka päivä.  

Emilialla on myös Tiibetin spanieli, Riku. Riku on huovutettu villasta askartelupunoksen päälle. Sänky on sahattu vanerista. Päädyissä on koristeena valmiita sorvauksia. Sängyn päällä on virkattu päiväpeite ja samettiset tyynyt, joista toinen on helmikoristeinen.Lattialla on nastarasiasta tehty matkalaukku. Se on verhoiltu päältä nahalla ja sisäpuolelta kankalla. Emilia säilyttää matkalaukussa käsilaukkujaan ja välillä myös pukuleikkien vaatteita. Huoneen lattialla oleva matto on huonekalukankaan pala.