Koulukaveri Sanni on tullut kylään Emilian luokse. Ulkona hypeltiin aikansa narua ja sitten tultiin simalle.  Äiti teki simaa niin monta pulloa, että sitä onneksi saa juoda vielä vapun jälkeenkin.

Simapullo on tehty muovisesta roskasta ja Hama-helmestä. Sima on ihan oikeaa simaa ja etiketiksi on liimattu omenan päältä otettu tarra. Laseina on laboratorioputkilosta leikattu pala, joka on kiinnitetty kakkukynttiläpidikkeeseen.

Emilialta on puuttunut kirjahylly. Se on ollut maalausta vaille valmiina jo jonkin aikaa. Maalasin sen eilen.

Muistan lukeneeni jostain, että tytöillä on enemmän tavaroita kuin pojilla. Emiliallakin on niitä niin paljon, että osa on kellarikomerossa. Uusi hyllykkö näyttää kyllä vielä aika tyhjältä, mutta ei varmaankaan kauaa . Väsäsin eilen illalla linnunpönttöjäkin muutaman hyllykön päälle. Kijratuet on tehty muovisista aakkoshelmistä ja vanerilevyn palasista.

Piirongin päälle on ilmestynyt myös uusia tavaroita. Ihanan puputauluprintin sain Heleenalta vähän aikaa sitten. Tein kehykset kahvitikuista. Kynttilät on tehty Tertulta saaduista jääpuikkojoulukoristeen puikoista ja kynttilänjalat korun osista. Vaasin jalassa on kakkukynttilänpidike, Hama-helmi ja lasinen putkilo. Ruusun Emilia sai eskarin päätösjuhlassa vuosi sitten ja se on kuivattu.

Lukulamppu on myös uusi. Tein sen pullonkorkista ja pumppusaippuapullon pumppumekanismin osasta. Emilia lempipuuhaa on nukkislehtien selailu. Tässä on jokin vanha Miniaturas-lehti, jota hän on selaillut jo moneen kertaan.

Kattolamppua ei myöskään ole aikasemmin ollut. Se on tehty Seijalta saadusta jouluvalosarjan muovisesta osasta. Väri on ihanan vaalenpunainen. Uusi matto, pöytäliinat ja sängynpeite ovat keväisen keltaisia.